Daniëlle Kuperus

Geboren in 1991, opgegroeid in Hoofddorp. Woont samen in Nieuw-Vennep.

Werkt sinds 2012 parttime in de jeugdhulpverlening. 

Deed in 2016 een bikini fitness wedstrijd. In 2018 de opleiding tot science based personal trainer bij Menno Henselmans en heeft in 2018 Daniëlle Kuperus personal training & coaching opgezet. Daarnaast personal trainer voor vrouwen bij Basic-fit Nieuw-Vennep.

Door krachttraining voel ik me vrouwelijker en sterker dan ooit. Mentaal en fysiek.

Mijn verhaal

Ik was 15 jaar toen ik depressief raakte en op mijn 16e kwam daar de ziekte van Pfeiffer bij. Ik was uitgeput en sliep 10+ uur per dag. Op een dag had ik er zo genoeg van! Ik was jong en zou onuitputtelijke energie moeten hebben. In ieder geval net zoveel als mijn leeftijdsgenoten. Ik dacht dat ‘fit’ worden de oplossing zou zijn en ik schreef me in bij de sportschool.

Al gauw merkte ik dat mijn sombere stemming verdween en ik steeds meer energie begon te krijgen. Dit werkte! Ik begon vaker informatie op internet te zoeken. Ik wilde namelijk compleet afrekenen met de vermoeidheid en de extra kilo’s die ik had gekregen. Ik heb letterlijk alles geprobeerd: van suikervrij naar zuivelvrij naar vegetarisch naar compleet onbewerkte voeding.

Sindsdien ben ik hooked on krachttraining en alles wat daarmee te maken heeft. Tot op de dag van vandaag.

In 2016 deed ik ,na een heel ongezond traject van 9 maanden op kip, rijst en broccoli, een bikini fitness wedstrijd. Ik had hiervoor een coach in de arm genomen, omdat ik het niet op eigen kracht kon en wilde doen. De reis ernaartoe was slopend.

 

Ik trainde 7x per week, at op het laatst nog maar 1100kcal en deed elke dag een uur cardio. Aan het einde van de rit was er niets meer van me over. Als ik de foto’s nu terugkijk doet dat pijn. Maar het ergste kwam pas daarna. Die coach liet me na mijn wedstrijd compleet vallen. Na maandenlang streng diëten ineens alles weer mogen eten is een enorme mindfuck. Mijn hele lijf stond op overlevingsstand en wilde maar één ding: eten, eten en nog meer eten. Ik kwam in een jaar tijd 15 kilo aan. Kapot was ik ervan!

Ik probeerde op eigen kracht uit de vicieuze cirkel van overeten en eetbuien te komen, maar het lukte niet. Ik besloot om nogmaals een coach in de arm te nemen, maar deze keer had ik research gedaan. 1,5 jaar lang heb ik coaching gehad van Michael Cervino die mij leerde op een flexibele manier met voeding om te gaan. Zijn coaching is enorm waardevol voor mij geweest!

Ondertussen groeide de droom om zelf een coachingsbedrijf op te zetten, maar dan speciaal voor vrouwen. Ik besloot de best aangeschreven bodybuilding opleiding van Nederland te doen (Henselmans PT course) en slaagde. Oktober 2018 richtte ik Daniëlle Kuperus personal training & coaching op. Daarnaast kreeg ik een baan aangeboden als ZZP-er bij Basic fit Nieuw-Vennep.

Inmiddels heb ik al tientallen vrouwen gecoacht naar een fit lijf en een sterke mindset. Dit is pas het begin!