Veranderen is moeilijk⁠ ⁠ Gedrag veranderen kan aanvoelen als een lastige taak. Onze hersenen zijn erop geprogrammeerd om zoveel mogelijk hetzelfde te blijven doen. Dat is veilig en vertrouwt. Bovendien heb jij een identiteit van jezelf gevormd waar jouw huidige gedrag op aansluit. Wanneer jij ander gedrag gaat vertonen kan dat onveilig en ongemakkelijk voelen en bovendien kost het ook meer energie, omdat je dit bewust moet uitvoeren en niet op de automatische piloot kunt doen zoals je gewoontes.⁠ ⁠ Maak de eerste stap naar verandering zo klein mogelijk én zo klein dat het makkelijk haalbaar is. Kleine stapjes leiden naar groots resultaat.⁠ ⁠ Waar begin jij vandaag mee?⁠

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.