‘Er was eens een meisje dat benieuwd was hoeveel tijd ze eigenlijk op haar telefoon verdeed en installeerde een app die haar telefoongebruik bijhield. Ze schrok zich kapot. Gemiddeld haalde zijn 3 uur en ontgrendelde zij haar telefoon zo’n 100 keer per dag.’

Ik schrok hiervan en met name hoe makkelijk het is om tijd te verdoen op een smartphone. Want zeg nou eens eerlijk.. hoe vaak is het jou gebeurt dat je even iets moest opzoeken om een halfuur later verdwaald te zijn op Instagram? Het gebeurt mij dagelijks en het is niet zo dat al die informatie iets bijdraagt. 

Uit een Brits onderzoek komt naar voren dat men gemiddeld 221 keer per dag hun telefoon tevoorschijn haalt en maar liefst 3 uur en 16 minuten bezig is met hun smartphone. Gemiddeld zijn we dus 1 hele dag per week kwijt aan onze telefoon. Zo zonde! Bovendien merk ik dat al die informatie en prikkels die ik binnenkrijg via mijn smartphone zorgen voor vermoeidheid. Er is altijd en overal nieuwe informatie te zien en te lezen. Je kunt eindeloos door Instagram scrollen en de piepjes en geluidjes maken me nieuwsgierig. Wie stuurt er een berichtje? Het ergste vind ik nog dat het een gewoonte is geworden. Ik heb een paar weken geleden Facebook van mijn telefoon verwijderd.

Het gekke is dat het een keer of 5 gebeurde dat ik automatisch naar de Facebook app ging, maar hem niet kon vinden. Duh. Het gebeurt ook regelmatig dat ik er 3 dagen over doe om een whatsapp te beantwoorden. Simpelweg omdat ik continu afgeleid ben.

Ik ben op zoek gegaan naar een tool die mij kan helpen mijn smartphone gebruik sterk te verminderen en vond de app: Digital Detox. Tegenwoordig ben ik 20.00u-07.00u niet bereikbaar (wel telefonisch voor noodgevallen).
Ik kan nu al zeggen dat het zoveel rust geeft.

Ben jij bewust bezig met je smartphone gebruik?Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.