Tegenwoordig is pre workout in alle soorten en maten te koop. Chemisch groen en soms ook zo zuur dat je er scheel van kijkt. In de meeste gevallen beloofd het label van een pre workout om je training naar extreme hoogtes te brengen, maar is ook echt zo?⠀⠀

Pre workout is net als vele andere supplementen een marketing dingetje geworden. Er zitten vaak heel veel onnodige toevoegingen in die vrijwel niets doen of waar het wetenschappelijke bewijs nog van ontbreekt. (2018) Henselmans⠀⠀

Wat er voor zorgt dat jij je opgepept en energiek voelt na het nemen van pre workout? Caffeïne! Caffeïne zorgt er namelijk voor dat het vermoeidheidsgevoel tijdelijk wordt onderdrukt en jij je weer even energiek voelt. ⠀⠀

Pre workout lijkt vaak een nocebo (psychologisch) effect te hebben. Als jij denkt dat je een supplement hebt genomen waar je enorm veel energie van gaat krijgen dat stel je je daar op en dan is de kans groot dat je training ook extra goed zal gaan. It’s all about mindset.⠀⠀⠀

Bespaar jezelf geld en neem lekker een kopje koffie voor je gaat trainen. Zelfde effect, veel goedkoper! ⠀⠀

Gebruik jij een pre workout? Blijf je dit doen na het lezen van deze post?⠀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.